Billiga studsmattor & trampoliner på nätet!

Skyddsnät studsmatta

Ett av de absolut roligaste sätten att träna på är med studsmatta eller som det också heter trampolin. Det beror på i första hand att man blir som ett litet barn när man hoppar och känner friheten. Det finns inget annat träningsredskap som liknar en trampolin och självklart så är användningsområdet annorlunda eftersom man kan köpa en modell som antingen är mest anpassad till barn eller till vuxna. Barnen älskar en studsmatta och du har säkert varit med om att de hoppar vilt i sängen för att bli av med sin överskottsenergi. Ovsett om man skall köpa studsmatta eller trampolin till träning eller till sina barn så är det i grunden ungefär samma saker man behöver tänka på för att göra ett lyckat köp.


Studsmatta online

Det handlar om att hoppa högt och innan man tränar in koordinationsförmågan och blir bättre på att hålla balansen så kommer man att göra misstag. Då kan man ramla och slå sig, men det är ingen fara om du har en bra studsmatta. Först och främst så skall alltid en trampolin ha ett skydd som finns runt ramen, och finns det inte på modellen som du skall köpa så köp den inte. Säkerhet är viktigt och att ramla på en studsmatta skall inte bidra till skador, för att går det riktigt illa så kan man slå i huvudet i kanten. Ett kantskydd ligger över hela kanten och om man ramlar så faller man mjukt och så skall alla studsmattor/trampoliner vara som du skall köpa.

Alla tränar olika och är den till för barnen så kan de falla av, så det är bra att ha ett skyddsnät runt hela studsmattan. De finns att köpa i olika längder och olika höjder och har stolpar som håller nätet uppe. Det som är bra med skyddsnät till studsmatta & trampolin är att man kan enkelt utöka sin träning som att träna med boll eller liknande. För att om man tappar bollen så kommer den att studsa iväg och med skyddsnätet så håller den sig på trampolinen. Detsamma gäller för barnet som leker, de kan leka med boll utan att den studsar iväg och de bästa är att de inte kan ramla av så lätt eftersom skyddsnätet även skyddar mot fall. Stolparna är oftast vadderade så att man inte gör sig illa på metallen vilket är viktigt. Placeringen av trampolinen kan även göras på andra ställen än gräsmattan när man har ett skyddsnät eftersom det skyddar även mot fall. Det kan vara en plats som en altan som passar just er bättre.


Att köpa skyddsnät är nästan ett måste om det är barn som skall hoppa eftersom det hela tiden handlar om säkerhet, men glöm inte att alltid hålla koll på dem så att ingen olycka kan hända. Se också till att kantskyddet finns runt ramen på studsmattan och även när man hoppar att man använder gympaskor eller hoppar helt barfota, och då inte med strumpor.  Du kan hitta bra tillbehör på internet till mycket bra kvalité och det är också mycket billigare än att du köper i en vanlig butik.

Håll dig bara borta från de lokala lågprisvaruhusen så är du säker eftersom dessa oftast håller för låg kvalité.

Läs mer om:
Köp studsmatta idag